Voetbehandelingen

Medische Voet

Patiënten met diabetes kunnen te maken krijgen met complicaties aan de voeten vanwege verminderde bloedsomloop en zenuwfunctie. Deze situaties kunnen leiden tot slechtere genezing van wondjes en veranderingen in het voetgevoel. Het is daarom van groot belang dat personen met diabetes hun voeten regelmatig onder professionele aandacht brengen, zoals bij een gecertificeerd medisch pedicure.

Niet alleen voor mensen met diabetes is speciale voetverzorging van essentieel belang. Cliënten met reumatische aandoeningen dienen ook met speciale expertise behandeld te worden, gezien zij vatbaar zijn voor voetcomplicaties. Afhankelijk van uw polis en zorgverzekeraar, kan de behandeling van uw voeten (gedeeltelijk) vergoed worden als u aanvullend verzekerd bent. Wij voorzien u van de benodigde factuur voor declaratie bij uw zorgverzekeraar.

Onze capaciteiten bij Medisch Pedicure Aalten gaan verder dan enkel het verzorgen van voeten van diabetes- en reumapatiënten. Wij zijn tevens gespecialiseerd in de zorg voor voeten van cliënten met spasticiteit, sterk verwaarloosde voeten en voeten van oncologische patiënten. Voor deze gespecialiseerde voetzorg kan soms ook een vergoeding gelden.  Wanneer het noodzakelijk is, zorgen wij voor een deskundige verwijzing naar de huisarts, een podotherapeut of een diabetesverpleegkundige.

Heeft u vragen over de zorg voor uw voeten of ons aanbod aan behandelingen? Neem gerust contact op met ons team bij Medisch Pedicure Aalten. Uw voeten zijn onze zorg, en wij zijn er om u te ondersteunen bij het behouden van gezonde en comfortabele voeten.

Klik hier om de beschikbare vergoedingen te zien

Cosmetische Voet

Standaard Voetverzorging (Duur: ca. 30 minuten)

Een volledige voetbehandeling bij Medisch Pedicure Aalten begint altijd met het desinfecteren van uw voeten, wat zorgt voor een hygiënische basis.

Hieronder vindt u de stappen van deze behandeling:

 •  Reiniging en ontsmetting voor een schone start.
 •  Het zorgvuldig knippen van de nagels.
 •  Aandachtige verzorging van de nagels en de nagelriemen.
 •  Het verwijderen van overtollige eeltlagen.
 •  Gerichte aanpak van kloven om de huid glad en gezond te maken.
 •  Zorgvuldige verwijdering van pijnlijke likdoorns.
 •  Verlichtende behandeling van ingegroeide teennagels.
 •  Aanpak van schimmelnagels of het dunner maken van verdikte (pathologische) nagels.
 •  Afwerking met een mechanische behandeling voor nagels en eelt.
 •  Afrondend insmeren met hydraterende voetcrème.

 

Bij een deel behandelen wij een specifiek onderdeel:

 •  De voeten worden hygiënisch gereinigd voor elke behandeling.
 •  Naar keuze: het knippen van gezonde nagels.
 •  Of: vakkundig verwijderen van één of meerdere likdoorns.
 •  Of: een specifieke behandeling voor een nagel die ingroeit.
 •  Tot slot verzorgen we de voeten met een voedende crème.

Bij Medisch Pedicure Aalten zijn we toegewijd om uw voeten niet alleen te behandelen maar ook om u van deskundig advies te voorzien voor langdurig voetcomfort. Kies de zorg die bij u past en ervaar de toewijding van ons team voor een optimale gezondheid van uw voeten.

Teennagels Lakken

Ben je klaar om je nagels een langdurige, schitterende glans te geven met een professionele gel nagellak behandeling? Onze gel nagellak is ontwikkeld om je het gevoel van verzorging en luxe te geven met een resultaat dat tot wel drie weken prachtig blijft.

 

Hier is hoe jouw gel nagellak ervaring zal zijn bij ons in de salon:

 

Stap 1: Voorbereiding
We starten met een zorgvuldige voorbereiding van je nagels, inclusief het schoonmaken en vormgeven van de nagelplaat. Daarna bereiden we de nagels voor op de gel applicatie door ze lichtjes op te ruwen met een buffer. Dit zorgt ervoor dat de gel goed zal hechten.

 

Stap 2: Basis laag
Een dunne basis laag wordt aangebracht om je natuurlijke nagels te beschermen en als fundament voor de kleurgel te dienen. Deze laag harden we uit onder een speciale UV- of LED-lamp.

 

Stap 3: Kleur en Top coat
Nadat de basis laag is uitgehard, brengen we de door jou gekozen kleur gel aan. We lakken zorgvuldig en nemen de tijd om de perfecte dekking te verzekeren. Deze laag wordt ook uitgehard onder de lamp. Eindigend met een top coat, verzegelen we de kleur en geven we je nagels een geweldige glans en extra stevigheid.

 

Stap 4: Nabehandeling
Zodra de top coat is uitgehard, voeden we je nagelriemen met een hydraterende olie. Dit zorgt ervoor dat je nagels gezond en verzorgd blijven na de behandeling.

 

We nodigen je van harte uit om deze luxe ervaring zelf te ondergaan.

Behandeltechnieken

LCN Nagelherstel

Heeft u te maken met een beschadigde nagel, of mist u zelfs een complete nagel door een schimmelinfectie of een trauma? Ontdek de schoonheid en het comfort van LCN nagelherstel, dé oplossing die uw zelfvertrouwen een boost geeft en uw nagels hun natuurlijke schoonheid teruggeeft.

LCN Nagelherstel

Met LCN nagelherstel kiest u voor een geavanceerde behandeling die speciaal is ontworpen om uw natuurlijke nagel te herstellen of te vervangen. Onze techniek gebruikt Light Concept Nails (LCN) gel, een innovatief product dat bekend staat om zijn stevigheid, flexibiliteit en natuurlijke uitstraling.

Waarvoor is LCN nagelherstel geschikt?

 •  Schimmelnagels: Transformeer uw aangetaste nagels tot een gezond-uitziende variant, vrij van schaamte.
 • Nagelverlies: Heeft u een nagel verloren door een trauma? Met LCN nagelherstel creëren we een prothese die aanvoelt als de originele nagel.
 •  Cosmetische wensen: Als uw nagels niet de gewenste vorm of look hebben, kan LCN nagelherstel voor een  verbetering zorgen.

Wat zijn de voordelen van LCN nagelherstel?

 •  Natuurlijk uitziend: Uw nieuwe nagel zal nauwelijks te onderscheiden zijn van een natuurlijke nagel.
 •  Duurzaamheid: De LCN gel is sterk, wat betekent dat uw nieuwe nagel lang mee zal gaan.
 •  Veiligheid: Onze behandeling is veilig en hygiënisch, waardoor het risico op infecties minimaal is.

Nazorg en Onderhoud

LCN nagelherstel is meer dan een eenmalige behandeling. Wij adviseren regelmatige controles en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw nagelprothese in topconditie blijft. Mocht u vragen of zorgen hebben na de behandeling, dan staan we altijd   klaar om u te helpen en begeleiden.

Klik hier om een informatiebrief op te vragen

Opak Nagelherstel

De LCN opak is speciaal ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd.

 

Deze cosmetische aanpak helpt niet alleen bij het maskeren van de nagelschimmel, maar kan ook bijdragen aan een gezonder uitziende nagel. Echter, het is essentieel om te begrijpen dat het herstel van schimmelnagels een langdurig proces is, vaak variërend van 9 tot 12 maanden afhankelijk van de ernst en omvang van de infectie.

 

Bij de start van de behandeling kan de nieuwe nagelgroei traag en abnormaal dik lijken, maar dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces. Na verloop van tijd zou je moeten merken dat de nagels gezonder en sterker worden.

 

Voor het onderhouden van gezonde nagels en om het risico op her infectie te verkleinen, is het raadzaam om regelmatige nabehandelingen en nazorg in te plannen. Houd er rekening mee dat consistentie en doorzettingsvermogen cruciaal zijn voor het beste resultaat.

 

Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie over de behandeling van schimmelnagels met LCN Opak, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Ons team van deskundigen staat klaar om je te helpen en zal samen met jou werken aan gezondere, mooiere nagels.

 

Klik hier om een informatiebrief op te vragen

Nagelbeugel

Nagelbeugeltechniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij ingroeiende nagels. Bij deze conditie drukt de rand van de nagel in de omliggende huid, wat pijn, roodheid en soms een infectie kan veroorzaken. Dit kan komen door verschillende redenen, waaronder onjuist knippen van de nagels, druk door slecht passende schoenen, of een natuurlijke neiging tot het ontwikkelen van kromme nagels.

 

De nagelbeugeltechniek speelt een essentiële rol bij het verminderen van de druk en het verbeteren van de groei van de nagel. De beugel geleidt de vorm van de nagel tijdens het groeiproces, wat resulteert in een plattere nagel die minder snel zal ingroeien. Het plaatsen van een nagelbeugel is over het algemeen een pijnvrije behandeling, hoewel je lichte druk of een vreemd gevoel kan ervaren zodra de beugel geplaatst is.

 

Indien goed toegepast, zal een nagelbeugel de nagel begeleiden naar een vorm die natuurlijker is en daardoor minder pijn en complicaties geeft. Belangrijk is wel dat de onderliggende oorzaak van de nagelvervorming ook wordt aangepakt, bijvoorbeeld door het dragen van goed passende schoenen of door veranderingen in nagelverzorging. Indien de gekozen behandelmethode succesvol is, kan de nagel op termijn zonder problemen en pijnvrij groeien.

 

Klik hier om een informatiebrief op te vragen

Verkoop

Dadi' Oil

Dadi’ Oil is een verzorgende olie voor de nagel en de huid, die gemaakt is om de huid te voeden en te verzorgen om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de nagel. Dadi’ Oil wordt snel opgenomen en is niet vet. Het brengt drie gecertificeerde organische olieën samen. Een gecertificeerde organische olie is een hoogwaardig product, afkomstig van boeren die duurzame technieke hanteren en geen kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. Avocado, Olijf en Jojoba olie werken samen om te beschermen, te hydrateren en te verzachten. Dadi’ Oil bevat bovendien een naturlijke vitamine E (dus geen synthetisch tocopheryl acetaat) een krachtige anti-oxident. Ten slotte zorgt een aromatisch mengsel van 21 essentiele oliën voor een aangename geur en een heilzame, verjongende werking.

Noordkroon

Noordkroon is een merk van hoogwaardige huidverzorgingsproducten met wolvet als basis. Het begon in 1988 als een schapenboerderij op Texel en groeide uit tot een populaire bestemming met een boerderijwinkel. In 1999 ontstond het idee om crèmes en zalven te maken met wolvet, wat resulteerde in positieve reacties. In 2003 werd het assortiment uitgebreid en de productie geprofessionaliseerd in samenwerking met een externe producent. In 2012 nam Noordkroon afscheid van de schapen en boerderijwinkel en concentreerde zich volledig op de huidverzorgingsproducten. Het assortiment groeide verder en er werden meer verkooppunten en een webwinkel geopend. Noordkroon blijft trouw aan zijn oorspronkelijke waarden, met een eenvoudige en eerlijke benadering en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het merk staat bekend om kwaliteit en authenticiteit. Er zijn verschillende producten in onze praktijk te koop.

Wandelwol

Zorg voor een comfortabele wandelervaring met Wandelwol, de perfecte oplossing voor iedereen die wel eens last heeft van ongemakken tijdens het lopen. Of je nu een langeafstandswandelaar bent,  of iemand die gewoon geniet van een rustige wandeling in het park, Wandelwol biedt de bescherming die je nodig hebt.

Met Wandelwol zeg je vaarwel tegen blaren, wrijvingsplekken en drukpunten in je schoenen. De unieke, 100% natuurlijke wol absorbeert vocht, reguleert warmte en vermindert wrijving op de huid. Dat betekent dat je voeten droog en comfortabel blijven, wandeling na wandeling.

Niet alleen is Wandelwol zacht en comfortabel, maar het is ook gemakkelijk in gebruik. Rol een plukje Wandelwol uit tot een dun laagje en plaats het direct op de probleemgebieden van je voet. De wol vormt zich naar je voet en blijft natuurlijk zitten zonder te verschuiven of plakkerig aan te voelen. En omdat Wandelwol lanoline bevat, een natuurlijk vet dat bekend staat om zijn huidvriendelijke eigenschappen, biedt het ook verzorging terwijl je loopt.

Geen gedoe meer met lastige pleisters of ingewikkelde tapes. Met Wandelwol is het eenvoudig: aanbrengen, schoenen aan en je bent klaar om te gaan! Het is ideaal voor elk type schoeisel, van sportieve wandelschoenen tot elegante hakken.

Verwen je voeten en geef ze de aandacht die ze verdienen. Een verpakking Wandelwol is compact en maakt het een must-have accessoire in elke wandelrugzak of handtas. Ga voorbereid op pad en focus je volledig op de schoonheid om je heen, niet op je voeten.

Cadeaubon

Gun je voeten de verzorging die ze verdienen met onze Pedicure Cadeaubon – het perfecte geschenk voor iedereen die wat extra verwennerij kan gebruiken! Met opties vanaf slechts €10 biedt onze cadeaubon de ultieme flexibiliteit voor een gepersonaliseerde voetbehandeling.

Elke stap voelt beter wanneer je voeten goed verzorgd zijn. Onze ervaren pedicurespecialisten weten precies hoe ze jouw voeten moeten verwennen, zodat ze er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook heerlijk aanvoelen. Een pedicure is niet alleen een behandeling; het is een essentiële bijdrage aan je algehele welzijn.

Onze cadeaubon wordt met zorg en aandacht voor detail verpakt, waardoor het een feestelijk en attent cadeau is. Het is ideaal voor verjaardagen, feestdagen, Moederdag, Vaderdag of zomaar, omdat iemand het verdient!

Je hoeft de deur niet uit; kom gewoon langs in onze praktijk om je cadeaubon op te halen. Wij zorgen ervoor dat het klaar ligt, prachtig ingepakt en helemaal klaar om iemand blij te maken.

Heb je een last-minute geschenk nodig? Geen zorgen! Bel of mail ons, en wij regelen dat je cadeaubon klaarstaat voor ophalen. Bied je geliefden of vrienden de luxe van een professionele pedicure en laat zien hoeveel je om hen geeft.