Voetbehandelingen

Medische Behandeling

Vaak hebben diabetespatiënten problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Ook worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, waardoor wondjes aan de voeten slecht genezen en kunnen de zenuwen minder goed gaan functioneren, waardoor het gevoel in de voeten verandert. Het is raadzaam om uw voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure.

Niet alleen bij diabetici, maar ook cliënten met bijvoorbeeld reuma moeten met de nodige voorzichtigheid behandeld worden. In veel gevallen (bijvoorbeeld bij RA) wordt deze behandeling vergoed wanneer u een aanvullende verzekering hebt bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt van ons een factuur, deze kunt u indienen bij de zorgverzekeraar, waarna de zorgverzekeraar het bedrag (of een deel ervan) aan u zal terugbetalen.

De medisch pedicure is niet alleen gespecialiseerd om diabetes – en reuma voeten te behandelen. Maar ook cliënten met spasticiteit, verwaarloosde voeten, en oncologische voeten. Bij deze behandelingen kunt u ook in aanmerking komen voor een vergoeding. Klik hier voor alle vergoedingen.

Indien nodig kunnen wij u door verwijzen naar de huisarts, podotherapeut of de diabetesverpleegkundige. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Behandel Technieken

Nagelreparatie door middel van gel:

De nagelreparatie (nagelprothese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen wanneer dat noodzakelijk is. Hierbij wordt er LCN gel gebruikt. De nagel voelt na de behandeling heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Het wordt o.a. gebruikt ter verfraaiing van schimmelnagels, vervanging van een ontbrekende nagel, na het verlies van een nagel door een trauma.

Nagelbeugel technieken

Met een nagelbeugel kunnen pijnlijke nagelvormen worden verbeterd en begeleid door middel van het lichtelijk opheffen van de nagel. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Nagelbeugeltechniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij ingroeiende nagels.

Anti druk techniek

Antidruk-techniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen. Hier gebruiken wij zachte materialen zoals vilt, fleecyweb of foam voor. Deze methode kan o.a. toegepast worden bij:

 • eeltvorming
 • likdoorns
 • ingroeiende nagels
 • hielspoor

Orthese techniek

Een orhese wordt gemaakt om bestaande teenafwijkingen die voor complicaties zorgen te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Om verschillende redenen kan een orthese toegepast worden zoals bij:

 • Drukontlasting bij een hamerteen of klauwteen
 • Likdoornvorming op de tenen of op de teenkopjes
 • Een weke likdoorn tussen de tenen

Schimmelnagels

De pedicure kan een behandeling bieden die de genezing van u schimmelnagels bevorderd en versneld. Zo kunnen wij een dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken. Nagelreparaties met gel of acryl behoort ook tot de mogelijkheden. Ook voorziet de pedicure van allerlei advies.

Cosmetische Behandeling

Hoe ziet de standaard behandeling eruit:

 • desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne
 • knippen van de nagels
 • verzorgen van de nagels en nagelomgeving
 • verwijderen van overtollig eelt
 • behandeling van kloven
 • verwijdering van likdoorns
 • behandelen van een ingroeiende nagel
 • behandelen van schimmelnagels of pathologische (verdikte) nagels
 • mechanisch afwerken van de nagels, eelt, (kloven)
 • ter afsluiting; inwrijven van de voeten met een verzorgende voetcrème

Naast de standaard behandeling kunt u ook nog kiezen voor onder andere een scrub behandeling, voet en onderbeen massage of een voetmasker.

Nagels Lakken

Gel nagellak is één van de grootste beauty trends van het moment. Gel nagellak zorgt ervoor dat je nagels er langer mooi uitzien dan met normale nagellak. Maar wat is gel nagellak precies en hoe werkt het nou eigenlijk?

 

Gel nagellak wordt in verschillende lagen opgebracht. Elke laag moet uitharden voordat je de volgende er op doet. De lagen vormen uiteindelijk één geheel waardoor de nagels sterker worden en de kleur langer goed blijft zitten. Om gel nagellak te laten uitharden werken wij met een UV lamp. U kunt bij ons in de praktijk kiezen uit meer dan 25 kleuren.

 

 

Schoonheidsbehandelingen

Beauty Behandeling

Voor iedere behandeling neemt onze schoonheidsspecialiste uitgebreid de tijd, zodat de schoonheidsbehandeling telt als een verwenmoment, waarbij u even helemaal tot rust kunt komen. Zij werkt met het merk Extenso.

Bij Medisch Pedicure Aalten bestaat een gezichtsbehandeling uit:

 • Reiniging
 • Peeling
 • Wenkbrauwen epileren
 • Verwijderen van onzuiverheden
 • Massage van gezicht, nek en hals
 • Masker
 • Heerlijke verzorgende en voedende crème

 Uitbreiding van de behandeling 

Het is mogelijk om de verzorgende en ontspannen gezichtsbehandeling te combineren met diverse andere behandelingen. Bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling in combinatie met het verven van de wenkbrauwen. Het harsen van het gelaat of laat de wenkbrauwen professioneel verven.

Wilt u zichzelf trakteren op een schoonheidsbehandeling? Maak dan vandaag nog een afspraak! Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op !

Hars Behandelingen

Wij harsen de bovenlip en/of kin, maar ook de benen. Hierbij gebruiken wij een warme hars voor de gevoelige huid. De huid wordt voorbehandeld met een olie zodat de hars niet aan de huid blijft plakken. Hierdoor trek je de haar met wortel en al eruit en wordt de behandeling minder gevoelig er is dan  minder kans op reactie na de behandeling.

Na de behandeling wordt er een kalmerend en verzachtend product aangebracht.

Tips ! Ga na de behandeling, voor minimaal één week niet in de zon, niet zwemmen , en neem geen sauna of zonnebank.

Massage

Dit is een massage ter verbetering van de doorbloeding van de vaten en weefsels in de benen. Het verlicht klachten als gevolg van vermoeide, zware en rusteloze benen. Deze massage is  gericht op benen en voeten en is direct op de huid. Hierbij wordt een goede natuurlijke olie of was van kaarsen gebruikt.

Bij een nek en schouders massage is het hoofddoel het verbeteren van de lichamelijke functies en het verminderen van vermoeidheid en stress. Het werkt uitstekend tegen hoofdpijn, rugpijn en een stijve nek.

 • Wanneer kies je voor deze massage: bij veel klachten en spierpijn aan de nek, schouders en rug.

 • Power: gemiddelde tot harde druk.

 • Gemasseerde zones: de nek en schouders.

 • Doelstelling: afvalstoffen worden verwijderd, ook wordt het ingezet om (spanning)klachten te verlichten. De bloeddoorstroming wordt verbeterd waardoor klachten sneller kunnen genezen. De dag erna is het mogelijk dat bepaalde plekken enigszins beurs aanvoelen om reden dat er in één keer een grote hoeveelheid spanning vrijkomt.

 

Hotstone Massage

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoude manier om te onthaasten in deze moderne tijd.

De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basalt steen, dit zijn vulkanische stenen die eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde, gladde vormen hebben gekregen. De werking van de warme stenen, die tot ongeveer ¾ cm doordringen in het spierweefsel, werken ontgiftend, afvoerend en ontspannend.

Eerst worden de voeten en onderbenen gemasseerd met Hotstone massageolie zodat de stenen goed over de huid kunnen glijden. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige massagetechnieken. Door de combinatie van massage en warmte worden de spieren dieper gemasseerd dan alleen met de handen, wat de massage effectiever maakt.

De effecten van Hotstone massage zijn:

 • de warmte vergroot het gevoel van welzijn en ontspanning
 • het afvoeren van afvalstoffen
 • het ontgiften van het lichaam
 • de warmte dringt diep in de spieren door, waardoor het verlichtend kan werken bij spierproblemen

De stenen hebben tijd nodig om hun warmte af te geven, daarom wordt er langzaam gewerkt, wat een ontspannende en rustgevende werking heeft.

Hotstone voet- en onderbeen massage werkt heerlijk ontspannend!