Voetbehandelingen

Medische Behandeling

Vaak hebben diabetespatiënten problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Ook worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, waardoor wondjes aan de voeten slecht genezen en kunnen de zenuwen minder goed gaan functioneren, waardoor het gevoel in de voeten verandert. Het is raadzaam om uw voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure.

Niet alleen bij diabetici, maar ook cliënten met bijvoorbeeld reuma moeten met de nodige voorzichtigheid behandeld worden. In veel gevallen (bijvoorbeeld bij RA) wordt deze behandeling vergoed wanneer u een aanvullende verzekering hebt bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt van ons een factuur, deze kunt u indienen bij de zorgverzekeraar, waarna de zorgverzekeraar het bedrag (of een deel ervan) aan u zal terugbetalen.

De medisch pedicure is niet alleen gespecialiseerd om diabetes – en reuma voeten te behandelen. Maar ook cliënten met spasticiteit, verwaarloosde voeten, en oncologische voeten. Bij deze behandelingen kunt u ook in aanmerking komen voor een vergoeding. Klik hier voor alle vergoedingen.

Indien nodig kunnen wij u door verwijzen naar de huisarts, podotherapeut of de diabetesverpleegkundige. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Cosmetische Behandeling

     Standaard behandeling ( 30 minuten )

 • desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne
 • knippen van de nagels
 • verzorgen van de nagels en nagelomgeving
 • verwijderen van overtollig eelt
 • behandeling van kloven
 • verwijdering van likdoorns
 • behandelen van een ingroeiende nagel
 • behandelen van schimmelnagels of pathologische (verdikte) nagels
 • mechanisch afwerken van de nagels en eelt
 • voeten insmeren met een verzorgende voetcrème

      

     Deel behandeling ( 20 minuten )

 • Desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne
 • knippen van gezonde nagels of
 • verwijdering van likdoorn(s) of
 • behandelen van een ingroeiende nagel
 • voeten insmeren met een verzorgende voetcrème
Behandel Technieken

Nagelreparatie door middel van gel:

De nagelreparatie (nagelprothese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen wanneer dat noodzakelijk is. Hierbij wordt er LCN gel gebruikt. De nagel voelt na de behandeling heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Het wordt o.a. gebruikt ter verfraaiing van schimmelnagels, vervanging van een ontbrekende nagel, na het verlies van een nagel door een trauma.

Nagelbeugel technieken

Met een nagelbeugel kunnen pijnlijke nagelvormen worden verbeterd en begeleid door middel van het lichtelijk opheffen van de nagel. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Nagelbeugeltechniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij ingroeiende nagels.

Anti druk techniek

Antidruk-techniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen. Hier gebruiken wij zachte materialen zoals vilt, fleecyweb of foam voor. Deze methode kan o.a. toegepast worden bij:

 • eeltvorming
 • likdoorns
 • ingroeiende nagels
 • hielspoor

Orthese techniek

Een orhese wordt gemaakt om bestaande teenafwijkingen die voor complicaties zorgen te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Om verschillende redenen kan een orthese toegepast worden zoals bij:

 • Drukontlasting bij een hamerteen of klauwteen
 • Likdoornvorming op de tenen of op de teenkopjes
 • Een weke likdoorn tussen de tenen

Schimmelnagels

De pedicure kan een behandeling bieden die de genezing van u schimmelnagels bevorderd en versneld. Zo kunnen wij een dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken. Nagelreparaties met gel of acryl behoort ook tot de mogelijkheden. Ook voorziet de pedicure van allerlei advies.

Pedicure & Wellness

Pedicure  Wellness ( 60 minuten )

Bestaat uit een standaard pedicure behandeling en vervolgens:

Voeten scrub

De voeten worden gescrubd en doordat alle dode huidcellen hierdoor verwijderd worden voelen uw voeten weer heerlijk zacht aan.

Voetenmasker

Verkoelend: heerlijk tijdens de zomermaanden of als u veel last heeft van transpirerende voeten.

Verwarmend: lekker in de winter of voor mensen met koude voeten.

Voetmassage

Het verlicht klachten als gevolg van vermoeide voeten. Hierbij gebruiken wij een goede natuurlijke olie.

 

Pedicure Ontspannend ( 60 minuten )

Bestaat uit een standaard pedicure behandeling en vervolgens:

Een uitgebreide massage aan onderbenen en voeten. Het masseren van onderbenen en voeten zorgt voor een goede doorbloeding waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en het verbeterd de huidstructuur.

In de praktijk gebruiken wij een massage balsem. Deze balsem verzorgt de onderbenen en voeten en geeft een aangenaam en fris gevoel. Het gevoel van moeheid is na de behandeling verdwenen.

Opak Behandeling

Schimmelnagels of kalknagels kunnen je nagels er ongezond laten uitzien, met verkleuring en broosheid. Maar met LCN Opak kun je ze behandelen en de schimmel aanpakken.

Het kost tijd om schimmelnagels te genezen, soms wel 9 tot 12 maanden. De snelheid hangt af van de ernst van de infectie en de staat van je nagel. Het is belangrijk om geduld te hebben en consequent te zijn met de behandeling.

De nieuwe nagel kan in het begin langzaam en dikker teruggroeien. Dit is normaal en een teken van genezing. Na een tijdje zal de nagel gezonder en sterker worden.

Om je nagel gezond te houden en nieuwe schimmel te voorkomen, is het een goed idee om regelmatige vervolgbehandelingen te krijgen. De afspraak is niet te plannen, heb je dus vragen of interesse, bel dan 0543-477480.

Schoonheidsbehandelingen

Hars Behandeling

Wij harsen de bovenlip en/of kin. Hierbij gebruiken wij een warme hars voor de gevoelige huid. De huid wordt voorbehandeld met een olie zodat de hars niet aan de huid blijft plakken. Hierdoor trek je de haar met wortel en al eruit en wordt de behandeling minder gevoelig, er is dan minder kans op reactie na de behandeling.

Na de behandeling wordt er een kalmerend en verzachtend product aangebracht.

Manicure & Nagels Lakken

Manicure De Luxe ( 50 minuten )

Bij deze behandeling worden niet alleen uw nagels maar ook uw handen verzorgd. De handen worden intensief verzorgd met een hand badje, scrub, handmasker en een handmassage met geschikte balsem. De nagelriemen worden teruggeduwd en verzorgd met een nagelriem olie. De nagels worden gevijld en gelakt met een gel lak in een kleur naar keuze.

 

 

 

Manicure ( 30 minuten )

Behandeling is hetzelfde dan de Manicure De Luxe, zonder het nagels lakken. Behandeling is ook zeer geschikt voor mannen.

Nagels Lakken – Gel

Gel nagellak is één van de grootste beauty trends van het moment. Gel nagellak zorgt ervoor dat je nagels er langer mooi uitzien dan met normale nagellak. Maar wat is gel nagellak precies en hoe werkt het nou eigenlijk?

Gel nagellak wordt in verschillende lagen opgebracht. Elke laag moet uitharden voordat je de volgende er op doet. De lagen vormen uiteindelijk één geheel waardoor de nagels sterker worden en de kleur langer goed blijft zitten. Om gel nagellak te laten uitharden werken wij met een led lamp. U kunt bij ons in de praktijk kiezen uit meer dan 25 kleuren.

Verkoop

Dadi' Oil

Dadi’ Oil is een verzorgende olie voor de nagel en de huid, die gemaakt is om de huid te voeden en te verzorgen om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de nagel. Dadi’ Oil wordt snel opgenomen en is niet vet. Het brengt drie gecertificeerde organische olieën samen. Een gecertificeerde organische olie is een hoogwaardig product, afkomstig van boeren die duurzame technieke hanteren en geen kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. Avocado, Olijf en Jojoba olie werken samen om te beschermen, te hydrateren en te verzachten. Dadi’ Oil bevat bovendien een naturlijke vitamine E (dus geen synthetisch tocopheryl acetaat) een krachtige anti-oxident. Ten slotte zorgt een aromatisch mengsel van 21 essentiele oliën voor een aangename geur en een heilzame, verjongende werking.

Noordkroon

Noordkroon is een merk van hoogwaardige huidverzorgingsproducten met wolvet als basis. Het begon in 1988 als een schapenboerderij op Texel en groeide uit tot een populaire bestemming met een boerderijwinkel. In 1999 ontstond het idee om crèmes en zalven te maken met wolvet, wat resulteerde in positieve reacties. In 2003 werd het assortiment uitgebreid en de productie geprofessionaliseerd in samenwerking met een externe producent. In 2012 nam Noordkroon afscheid van de schapen en boerderijwinkel en concentreerde zich volledig op de huidverzorgingsproducten. Het assortiment groeide verder en er werden meer verkooppunten en een webwinkel geopend. Noordkroon blijft trouw aan zijn oorspronkelijke waarden, met een eenvoudige en eerlijke benadering en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het merk staat bekend om kwaliteit en authenticiteit. Er zijn verschillende producten in onze praktijk te koop.